Untitled photo

Info


Lurer du på noe? Kanskje noen har spurt meg om det samme før?

Her har jeg samlet noen av de spørsmålene jeg har fått fra kunder.


Hvor jobber du? 

Jeg jobber ikke i studio og derfor tas de fleste bildene mine utendørs. Det betyr at vi må forholde oss til været, men bilder utendørs blir også mye mer naturlige, uten behov for masse rekvisitter. Unntaket er nyfødte, som jeg utelukkende fotograferer innendørs. Er jeg kjent i området vil jeg foreslå ulike steder for fotografering. Reiser jeg til deg/dere, er det fint om dere tenker på hvor dere gjerne vil ta bildene. Jeg kommer gjerne med tips. 


Hvor lang tid tar fotograferingen?

Selve bildetakingen tar ved de fleste typer oppdrag mellom 1 og 1,5 timer. Nyfødte/spedbarn tar noe lengre tid, da jeg er nødt til å jobbe med barnet fremfor omvendt. 


Hva skjer hvis barnet mitt bare gråter?

Alle kan ha en dårlig dag, tross alle mulige forberedelser. Hvis vi ikke får noen gode bilder og barnet ikke trives, booker vi en ny tid uten ekstra kostnader for dere.


Kan vi ta med ting på bildene?

Mange ønsker å ha med personlige gjenstander til nyfødtfotografering spesielt og dette er noe jeg oppfordrer til. Oldemors lappeteppe eller pappas gamle teddybjørn gjør bildene enda ett hakk mer personlige og betydningsfulle


Hva skjer hvis vi eller fotografen blir syke?

Da flytter vi avtalen :) *


Hva hvis det er dårlig vær?

Fotografering utendørs kan måtte flyttes hvis været slår seg helt vrangt, så noe fleksibilitet må beregnes.*


Jeg synes det er ekkelt å stå foran kamera!

Mange trives dårlig foran kamera - inkludert meg selv. Stive skuldre og anstrengte smil rister vi fort av oss!  Det skal være gøy å komme til fotograf. Ofte føles det automatisk litt mindre høytidelig siden vi er utendørs. Ikke vær redd for å tulle og leke foran meg. Da får vi de beste og helt naturlige smilene, og bildene blir lekne og fulle av ekte følelser. Vis meg hvem dere er! Husk at de beste bildene ofte er de hvor dere er opptatt av hverandre. Selv om det er fint med noen bilder hvor alle ser i kamera, trenger vi ikke jobbe mot dette hele tiden.


Hvor lang tid tar det før vi får bildene?

De fleste mindre oppdrag har 1-2 ukers leveringstid. Økt ventetid kan forekomme ved ferier og helligdager. 


Hvordan velger vi bildene?

Jeg redigerer bildene lett og så lastes de opp i et kundegalleri  med passord som bare du/dere har tilgang til. Her kan dere se gjennom og notere dere hvilke numre dere ønsker. De fleste pakkene inkluderer 10-15 digitale filer. Det er alltid mulig å kjøpe flere mot et tillegg på 100kr per fil. Etter dere har valgt, blir filene sendt til dere på mail via en tjeneste kalt WeTransfer. Bildene er tilgjengelig for nedlasting i 30 dager. 


Sletter du bildene vi ikke velger?

Nei! Bildene oppbevares hos meg i minimum 10 år.


Hvordan betaler vi?

Når jeg vet hvor mange bilder dere ønsker, sendes både bildene og faktura på oppgitt mail.* Fakturaen har 14 dagers betalingsfrist.


Hva om vi ikke liker noen av bildene?

Jeg ønsker at mine kunder skal være fornøyde! Hvis dere mot formodning ikke liker noen av bildene, setter vi selvsagt opp en ny dato for fotografering uten ekstra kostnader for dere. 


Får vi snakket med deg før fotograferingen?

Etter en booking tar jeg meg tid til å høre med deg/dere hvilke forhåpninger dere har til fotograferingen, da har dere også mulighet til å stille de spørsmålene dere måtte lure på. Normalt foregår kommunikasjonen via mail eller facebooksiden min. Jeg sender også ut en informasjonsmail med tips til bekledning osv. når dagen nærmer seg. (For bryllupsfotografering inngår et personlig planleggingsmøte i prisen.)


*Andre regler gjelder for bryllupsfotografering

Powered by SmugMug Owner Log In